Hoppa direkt till innehåll

Information till villaägare

En stadsnätsansluten villa är redo för framtidens kommunikation. Och då menar vi inte bara internet, tv och telefoni. Nya användningsområden för fibernätet utvecklas hela tiden som t ex larmtjänster, smarta hem och samhällstjänster inom utbildning, vård och omsorg.
Att projektera, gräva, dra fiber och ansluta kostar pengar. Därför blir det alldeles för dyrt att ansluta villor en och en. Det måste göras effektivt och rationellt för att det ska bli ekonomiskt hållbart. Därför har vi delat in villamarknaden i anslutningsbara villaområden, som vi ansluter områdesvis under perioden 2016-2018.

Först till kvarn

Vi följer löpande intressegraden i samtliga områden. Vårt mål är att nå så många intresserade så snart som möjligt. Ett område med högt intresse kan därför komma att få förtur framför ett område med lågt intresse, även om det senare ligger tidigare i den preliminära utbyggnadsplanen. Det är med andra ord först till kvarn som gäller. 

Varför fiber?

Är du osäker på om du ska skaffa fiber? Vi har tagit fram en kort film som förklarar vad fiber är och varför det är bra att ha. Mer information hittar du bland annat via länken under "Läs mer..." och i menyn under Frågor och svar.