Tjänster för företag

Svartfiber eller företagstjänster via stadsnätet? Vad är skillnaden och hur vet jag vad mitt företag behöver?
Svartfiber är lösningen som ger dig som företagare störst frihet att välja kapacitet och servicenivå utifrån dina behov. Du kontaktar den leverantör du vill köpa tjänster av och sedan hyr den i sin tur fibern av Burlövs Öppna Stadsnät.
Det finns också företagstjänster som erbjuds i stadsnätet, genom tjänsteportalen. Dessa är främst anpassade för mindre företag, som inte har några specialkrav utan klarar sig med en standardlösning.
Eftersom servicenivån på tjänsterna i stadsnätet motsvarar den som erbjuds till hushåll rekommenderar vi att företag, vars verksamhet är direkt beroende av en uppkoppling, istället väljer svartfiber. För svartfiberkunder är det också möjligt att köpa till en högre servicenivå.

Kan man byta mellan lösningarna?

Om du i samband med installationen har valt företagstjänster via stadsnätet går det bra att byta upp sig till en svartfiberlösning istället. Kontakta den tjänsteleverantör du vill teckna avtal med, så lägger de en beställning till Burlövs Öppna Stadsnät. Glöm bara inte att säga upp eventuella abonnemang som du tecknat på tjänster via stadsnätet.
Har du valt svartfiber, men hellre vill ha tjänster via stadsnätet, gäller den bindningstid du har på ditt abonnemang. Därefter är det möjligt att byta till en annan lösning. Kontakta oss så pratar vi om hur vi löser uppkopplingen på bästa sätt för ditt företag!